Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Vi träffas ofta en gång varje vecka i Bergshamra och har möten inomhus eller utomhus. På sommaren åker vi på läger och på våren kan vi både åka på hajk eller läger. Varannan  höst seglar vi med ett gammalt fint segelfartyg.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Intresseanmälan kan göras på scouternas hemsida.

Man kan också kontakta kåren på mail så återkommer vi till dig och berättar när du kan börja. Vi har mailadress bergshamrascouter@gmail.com

Är du mellan 8-9 år?

Vi har två avdelningar, Kaninerna och Hararna. Titta gärna på vår sida Avdelningar så ser du vilken ålder och vilken dag vi har möten. Där ser du också vårt program.

Bli Scout

Intresseanmälan att bli medlem kan man göra på scouternas hemsida.

Ladda ner